Överlämning av namninsamling

Kära vänner

Måndagen den 12 december lämnade vi in vår namninsamling med över 700 underskrifter till Uppsalapolitiker i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde.

En insamling där vi kräver att Uppsalas politiker tar ansvar för alla Uppsalabors rätt till trygghet och säkerhet. Vi kräver att de sätter press på sina respektive partier för att riva upp de inhumana asyllagarna som majoriteten i Sveriges riksdag infört. Samt att de gör vad de kan för att regeringen ska riva upp det ingångna utvisningsavtalet med Afghanistan.

Samtidigt som vi lämnade över namninsamlingen fick vi veta att flyktingarna som suttit fångna på förvaret i Märsta snart skulle deporteras till Kabul. Under lucianatten lyfte ett plan med flyktingar från tryggheten i Sverige till kriget, terrorattackerna och förföljelsen i Afghanistan. En sorgens dag på många sätt, men också kampens. Vi står inte ut med vi slutar aldrig kämpa.

Idag lovade många av våra lokalpolitiker i Uppsala att de ska verka för att den nya asyllagstiftningen rivs upp och att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas. Politiker från följande partier valde att skriva under namninsamlingen och ta emot den: Liberalerna, Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ och Socialdemokraterna. Tillsammans kan vi göra skillnad! Tack för att du såg till att det hände.

Med vänliga hälsningar, Tillsammans för Uppsala

PS varför inte dela dessa bilder på Facebook? Det är ett utmärkt sätt att visa att vanligt folk som du och jag kan gör skillnad på riktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s